Jag är förkyld!! Inte sådär “jag-är-kille-och-det-rinner-lite-snor-så-nu-tror-jag-att-jag-dör”-förkyld utan bara lite “jag-är-tjej-och-har-lite-ont-i-halsen-och-snorar-men-jag-överlever”-förkyld. Tror det var mina kära brorsbarn vars gröna snor (tycker ni jag är lite äcklig nu?) hängde under näsan mest hela tiden när de var här i helgen… Jag är ju inte van vid ilskna barn-baciller så: tack för den…..

Mamma, pappa, lillebror och barnen var som sagt här i helgen. Pappa och Per satte upp ytterbelysning på hela huset och det var jädrar inget roligt väder… Fullkomlig storm och regn som stod som spön i backen!! Fy!! Jag höll mig inne och stod för marktjänsten. I fredags kväll blev det viltskavsgryta med potatis och lingonchutney… å en irish så klart…

Lördag lunch innebar pyttipanna och lördag kväll hade barnen beställt tacos… Däremellan var det frukostar, fika/or och allmänt kaffedrickande. Diskmaskinen fick bekänna färg kan man säga.

Mamma ägnade sig åt att klä om vår kökssoffa, hänga upp hyllor och tavlor. Hon vet hur man gör det där…

På fredag har vi lite folk på ingående så jag har börjat förbereda. Desserten (citron- och vaniljparfait) står i frysen och förrätten (koriander- och limemarinerade räkor) kan jag göra på torsdagen. Undrar ni om varmrätten? Oxfilé- och kantarellpasta med parmesan. Det är bra med lite gäster ibland. Då MÅSTE man lixom städa… Å det behövs verkligen när en väldigt liten men väldigt hårig katt springer omkring som en vind i huset och jagar allt och alla, fast mest Zlatan, som har hittat ett gömställe… När Doris blir för enveten hoppar han in i toalettskåpet och gömmer sig bakom draperiet…. Han är för söt!!

Nu ska jag gå och kolla min vilopuls… Enligt Doktor Åsa på tv borde det ligga runt 60…. hm……