Nu är jag hemkommen och fullständigt genomförkyld… (Tack Tsmiley….)

Vår lilla minisemester har varit jättebra! I fredags tog Ryan Air oss (+ våra väskor utom en som hamnade i Budapest, men lite svinn får man kanske räkna medsmiley) till Dublin. Väl incheckade på hotellet orkade vi inte ta oss längre än till hotellets restaurang. Tidig kväll blev det.

Hotellet (som låg hyfsat centralt och var jättebra) hade en suveränt trevlig concierge. Han var infödd Dublin-bo och det han inte visste om stan var inte värt att veta. Genom honom köpte vi biljetter till sight-seeing-bussar, sk hop-on-hop-off… Två-våningsbussar som turade genom stan och en medföljande guide som berättade allt viktigt och oviktigt om de sevärdheter vi passerade. Som namnet säger kunde man hoppa på och av lite som man ville utmed rutten.

Blog Image

Jag och Per satt så klart på andra våning. Vi hade fint väder men det var kallt av bara f-n… (Det verkade inte bekymra irländarna. De gick i t-shirt och shortssmiley….) Första stoppet var naturligtvis Guinness Bryggeri….

Blog Image

Här var det tok-mycket folk så vi tog inte the grand tour utan jag inhandlade en t-shirt och sedan hoppade vi på bussen igen. Min förkylning började smyga sig på och vad passar bättre då än att kurera sig med en irish coffee…. (Fast inte om ens personalchef har gjort den. Då händer alltför spektakulära grejersmiley….) Next stop Jameson Old Destillery…

Blog Image

Här är hela gänget hyfsat frusna och längtar bara in….

Blog Image

Sådär ja!! Nu känns det mycket bättre! Ingsan kollar in recept med Jameson som ingrediens och så var det ju tvunget att köpa med en och annan flaska hemsmiley…. Efter en (eller kanske två) irishar kändes det mindre viktigt att få en guidad tur här och shoppingen lockade mer. Av någon anledning var det mycket roligare att ta bussen till O´Connor Street….

Blog Image

Mamma och Ingsan…

Blog Image

Å jag…

Killarna avböjde vänligt men bestämt och satte sig på en bar istället.

Kvällen tillbringades i området Temple Bar. Vi hamnade på en mysig italiensk restaurang och förbryllades ännu mer i folkvimlet att det endast var mitt i jumla februari och alla irländare gick i sommarkläder. Vi snackar kortkorta kjolar, shorts, t-shirtar och skyhöga klackar! Brrrrr!! Kul och mysig stadsdel var det i alla fall!